У Києві зареєстровано понад 700 викрадень транспортних засобів

За 5 місяців 2015 року  правоохоронці зареєстрували 707 незаконних заволодінь транспортними засобами. Про це повідомляє прес-служба ДАІ Києва.

Як правило, автовласники позбавлялися своїх транспортних засобів уночі. Саме у цей час доби зареєстровано 407 викрадень. Увагу автокрадіїв, перш за все, привертають транспортні засоби, які необладнані надійними протиугінними системами безпеки, залишені неподалік будинків та неосвітлених місцях.
Найпопулярнішими у викрадачів були автомобілі марок «ВАЗ» – 92 угони та «Toyota» – 89. Трійку «лідерів» замикають мотоцикли (мопеди) – 60 одиниць. Також, автокрадії надають перевагу маркам «HONDA» – 38 викрадань, «LEXUS» – 37,  «BMW» – 28  та «VOLKSWAGEN» – 25.  
Найчастіше автомототранспорт викрадали у п’ятницю – 126, четвер – 119 та середу – 118.
Лідерами по незаконним заволодінням стали Дарницький, Голосіївській, Оболонський та Печерський райони. Так, на двох проспектах:  Повітрофлотському  та Героїв Сталінграда зареєстровано по 11 автокрадіжок. На проспекті Бажана та бульварі Лесі Українки скоєно по 10 викрадень, а на вулиці Глушкова, з початку року, зареєстровано дев’ять таких випадків. Крім того, з проспектів Перемоги та Маяковського викрадено по вісім транспортних засобів.   
Аби вберегти авто від викрадення, власникам не варто забувати про прості та дієві правила. Державтоінспекція рекомендує водіям:
– обладнати автомобіль не тільки сигналізацією, а й механічним пристроєм проти викрадень;
– користуватися послугами гаражів і стоянок, що знаходяться під охороною, не паркувати свій автомобіль на ніч біля житлового будинку або під’їзду;
– не залишати ключі від авто працівникам СТО, автомийок та малознайомим людям;
– ні в якому разі не зберігати в салоні документи на авто – цим ви не тільки ускладните його пошуки, але і створите сприятливі умови для керування викрадачем вашим транспортом;
– ніколи не залишати в автомобілях цінні речі;
– не забувати замикати авто.

У разі викрадення авто, слід негайно телефонувати за номером «102». Інформація швидко надійде до правоохоронців, що дасть їм змогу відразу розпочати пошуки.  Це підвищить шанси знайти зловмисників і викрадений транспортний засіб.

(за інформацією прес-служби
ДАІ м. Києва)

Залишити відповідь