В Україні хочуть жорсткіше карати за угон авто

 

 

Кількість викрадень автомобілів в Україні постійно зростає, відзначають автори законопроекту №3331 від 15.10.2015 в пояснювальній записці.
Так, за 5 місяців 2013 зареєстровано 3 368 угонів, за той же період в 2014 – 4005. В 2015 – 4600. При цьому, у нинішньому році розкрити вдалося тільки 1174 злочини.

 

Депутати пропонують збільшити покарання за викрадення автомобіля, внісши зміни до Статті 289 Кримінального кодексу України «Незаконне заволодіння транспортним засобом». Викрадачеві загрожуватиме штраф у розмірі від 1 тис. До 3 тис. Неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 609 тис. до 1,827 млн. грн), або обмеження волі на 3-5 років, або позбавлення волі на 3-6 років.
Крім того, автори законопроекту зазначають, що, згідно з нинішніми правилами, міліція не має права застосовувати проти викрадачів «негласні слідчі методи», так як викрадення вважається злочином середньої тяжкості. Негласні слідчі методи («прослушка» квартири, телефону, таємне читання електронної пошти, фото і відео-стеження, імітація умов злочину для упіймання на гарячому і так далі) можуть застосовуватись лише у разі тяжких і особливо тяжких злочинів. На думку авторів, недоступність таких методів міліції є низькою причиною розкриття подібних злочинів.
Кабінет міністрів України вніс до Верховної Ради законопроект з посилюванням покарання за викрадення автомобіля.

Залишити відповідь